Smaczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w Polsce najbardziej popularny typ gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci kosztują mniej znane dania – tortellini, polentę czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją należy przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy restauracja stosuje włoskie składniki, czy w menu można znaleźć również mniej typowe dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz jedzenie z wielu miejsc Włoch. Najlepsza włoska restauracja stworzy naturalnie włoski nastrój.
Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można uznać, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Wykwintne wina z Włoch
Jakakolwiek restauracja włoska, która aspiruje do bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może zapominać trunków. Obiad we włoskim klimacie z całą pewnością musi obejmować również trunek. Odrobina alkoholu to we Włoszech typowa praktyka. bogata karta win w nowej włoskiej restauracji Klasyczne wina włoskie to przede wszystkim toskańskie bolgheri, lombardyjskie oltrepo pavese i nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać różnorodną kartę win.
Klasyczna włoska restauracja
Mając ochotę zrozumieć fenomen kuchni włoskiej bez wahania trzeba poszukać restauracji, która potrafi przyrządzić nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film